Vi byggede en koncern!
I 2011 startede Anders B. Jepsen og mig et fælles selskab med formålet at sælge gymnastikredskaber på nettet. Det udviklede sig..

Et samarbejde over 25 år.

“Frank og jeg har kendt hinanden siden det sidste århundrede!
Vi har arbejdet sammen om projekter både som kunde og leverandør og sidenhen som Partnere i en række forskellige Startups, både i Danmark og Norge.

Franks rolle har gennemgående været udvikling af IT løsninger, websites og markedsføring men også regnskab, kontrakter, aftaler, økonomi og budgetter. Igennem alle vore projekter har rollefordelingen været at jeg have den umiddelbare kunde og leverandørkontakt og Frank tog sig ‘alt det andet’.

Vi har haft et godt og langt samarbejde mod fælles mål, både i medgang og modgang indtil det i 2022 var tydeligt for os begge at vores mål nu var forskellige og vi skiltes som venner.”

Anders Boysen Jepsen, Direktør og medstifter af Gymnashop Danmark ApS

Over en periode på 11 år havde vores samarbejde fokus på konstant udvikling, Spin Off’s, nye produkter og vækst. 

Det mundede ud en række fælles selskaber med hver deres forretningside, plan og mål.

Som beskrevet i videoen nedenfor, fungerede vi som en stor fælles familie, hvor vi kunne samle nogle fælles funktioner til alles bedste. 

Gymnashop familien præsentationsvideo 2019

Som gammel gymnast havde Anders et indblik i markedet for gymnastikredskaber og mente at der var plads til konkurrence. Vi havde allerede dengang arbejdet sammen i flere år og stiftede selskabet Enges ApS sammen (Gymnashop Danmark ApS).

Ideen var at vi via underleverandører skulle få produceret gymnastikredskaber og sælge dem på nettet. Vi ville ikke have noget lager, ingen ansatte og bare koncentrere os om formidlingen.  Simpelt!

Det var dog ikke helt så simpelt!

Vi kom godt fra start og vækstede hurtigt til et fornuftigt niveau. Men det blev hurtigt klart at leverandørene ikke var gearede til at tænke “e-handel” i den branche. Vi var nødt til at etablere os mere som almindeligt handelsselskab med eget lager osv.

Vi startede i Anders lade den første tid, men også det blev hurtigt for småt. Først rykkede vi til 450m2 i Pandrup, og 2 år senere til en bygning på 1300m2.

Det gik ikke uden problemer. Vi havde store udfordringer med leverandører, både i Danmark og i udlandet. Det var til konstant irritation at de ikke kunne overholde det de lovede, og vi så også større og større muligheder i at udnytte de kompetencer vi havde opbygget sammen bl.a. omkring vores interne eget udviklede system og brug af markedsføring osv. Det kunne måske blive til mere?

Dette førte til at vi sammen med Glenn Startede SBO Factory ApS, så vi selv kunne producere redskaberne i tæt samarbejde.

I løbet af de første år etablerede vi samarbejder med en række andre selskaber, herunder Virklund Sport, Flying Superkids og senere Tress. Vi startede også et samarbejde med Claus Højen om udvikling og salg af kurser – dette førte til selskabet Gymnastikkurser ApS, som også var i fin forlængelse af Gymnashops mål og ambitioner.

Vi knopskød og udviklede Spin Off's der passede ind i strategien

 

Produktudvikling fyldte også meget. bl.a designede vi en minitrampolin, spejlvægge og en automatisk “smart”-blæser, som alle blev sat i  produktion og vi har solgt hundredevis af dem i de efterfølgende år.

Vi havde gennem årene solgt en del til Norge og det førte til at vi startede et Norsk Datterselskab,  Gymnashop Norge A/S som efter en del administrative og bureaukratiske bump kom godt igang.

Ikke alt gik som planlagt, men det er jo en af de lektier man lærer som iværksætter. Flere projekter, interne og eksterne blev sat i søen, men kom aldrig hjem i havn igen, men alt i alt vækstede vi stadigt, frem til 2019 hvor vi havde en omsætning på ca. 13 mio. kroner i ekstern omsætning.

Udviklingen i de forskellige selskaber 2012-2019

Covid satte en kæp i hjulet

i 2020 stoppede det hele da der blev der sat en kæp i hjulet! Regeringen gennemførte en tvangsnedlukning og det ramte alle vore kunder. Alle kunder blev tvangslukkede, både skoler og foreninger satte indkøbene på pause. Både i Norge og Danmark stoppede det hele op fra dag til dag.  Ikke bare i Gymnashop og tilhørende selskaber, men også i opoghop.dk. Vi tog alle de forhåndsregler vi kunne og forberedte os på alle måder, men det var personligt og virksomhedsmæssigt en meget svær periode at komme igennem. 

SBO Factory ApS kom ved hårdt arbejde dog samlet set flot igennem de 2 år og vækstede til sidst kraftigt. Det gik så godt at SBO factory fik en Gazelle pris i 2022

Nedlukningen og den deraf følgende opbremsning har været en stor del af årsagen til beslutningen om det var bedst at omlægge til en anden strategi og lade Anders og Glenn fortsætte projektet alene.