Fiskeauktion.dk
Tæt samarbejde med Jes Holm Sørensen foregangsmand for brugen af IT i danske fiskeauktioner

Jes Holm Sørensen gennemfører en auktion i Hanstholm med live opdatering af mængder, hammerslag osv.

Heeeelt tilbage i 2003 afholdte vi det første møde med Jes Holm Sørensen, daværende fiskeauktionsmester i Hanstholm ang. udvikling af et auktionssystem. 

Jes Holm Sørensen mente der var fremtid i at kunne tilbyde en form for digital registrering, som var mere real time end det system de havde fået udviklet i 90erne. 

Hanstholm var (og er) den største havn og auktion for landing af konsumfisk i Danmark, der sælger mere end 40.000 tons fisk om året.

Efter noget indledende forvirring omkring løsning af opgaven, overtog jeg løsningen fra Flexible IT ApS og arbejdede herefter tæt sammen med Jes gennem i 12 år med at udvikle, projektstyre og drifte løsningen for både hanstholmfiskeauktion.dk og Fiskeauktion.dk 

Jes ønskede IKKE at fjerne det personlige element i selve gennemførelsen af auktionen. Selv om det var en tidskrævende og analog process, så mente han at det var selve essensen og kernen i at fastholde Auktionen som den med de bedste priser, fiskere og opkøbere i Danmark. Auktionsmesternes opgave er at sikre sælger de bedst mulige priser. 

Til at løse opgaven blev der skitseret en løsning der bestod af indtastning og visning. Indtastningen blev efter en trial-and-error periode med et specielt udviklet program, overladt til direkte håndtering i Navision. 

Herefter blev der via MS/SQL adgang overført realtime til webserverne som i Realtid skulle vise hammerslag til de tilknyttede flere hundrede opkøbere der sad klar hjemme på kontorene. 

 

Fiskeauktion.dk : Live infoskærm med Realtime opdatering af hvilke partier der kommer til salg, hvad der sælges nu og seneste solgte.

Når man sælger fisk er hastighed altafgørende. Så hurtigt som muligt skal sælgerne der er i kontakt med kunder i SydEuropa have videregivet information og ikke mindst vide hvad de og deres konkurrenter har at råde over.

Det var lidt en udfordring tilbage i 2003. Cloudløsninger var ikke et begreb man kendte, så på de 4 tilknyttede lokationer (Hanstholm, Hirtshals, Strandby og Skagen) opstillede vi hver deres Linux server med Apache til afvikling af requests fra den centralt opstillede server hos et lokalt hostingfirma. 

4 Fujitsu servere konfigureres til brug på fiskeauktionernes live data infoskærm

De enkelte auktioner havde også hver deres egen info-skærm i Auktionshallen – I Hanstholms tilfælde havde de 4 haller med flere storskærme. Her kunne man under auktionen se de samme data som kontorene derhjemme.  Det brugte man under livlig kommunikation med mobiltelefoner under auktionen.

 

Live data vises under auktionen i hallen

Teknologier anvendt:

HTML/CSS
Ajax/javascript
MS/SQL
Ubuntu Linux
Apache
PHP
MySql