Komplet ERP system

Tilbage i 2011 da vi startede Gymnashop, havde vi allerede en ide om at IT-delen med tiden også kunne spredes ud til at “forretnigsben” og at vi så i fremtiden at vi havde flere projekter i gang. Fra starten var omdrejningspunktet vores webshop og vores tanke var at tilpasse systemet til vore egne processer. ALT skulle kunne administreres via ét system lige fra indkøb til betalingsløsninger.

Jeg startede på en blank side og gik igang. Jeg er ikke sikker på jeg ville vælge samme tilgang idag, men dengang gav det mening. Vi lå i et krydsfelt mellem B2C og B2B, hvor der ikke var så mange integrerede løsninger.

Så over en periode på 10 år udviklede jeg vores eget ERP / CRM / CMS / BOOKING der var tilpasset præcist vores behov og ønsker herunder:

– Kunde database og crm med sms/email funktionaliteter.
Tilknyttet prisliste funktionalitet på kundeniveau med rabataftaler generelt eller på varenumre. Konto funktion pr. kunde med integration til Bankdata for udligning af fakturaer

Tilbudsdannelse:
Tilføjelse af varenumre, beskrivelse, produkttegninger, følgebreve og afsendelse pr. email/PDF og efterfølgende omdannelse til ordrer.

– Ordrestyring.
hele processen fra oprettelse af ordrer på tilknyttede kundenr., ordrelinier, dannelse og afsendelse af PDF ordrebekræftelser til ønsket modtager hos kunden.

– Faktura/kreditnota:
Dannelse og overførsel af vareinfo/priser (inkl. prislister/rabat) afsendelse via email/PDF og automatisk bogføring på kunde/konti.

– Produktadministration og konfiguration
Tilknytning af varenumre til hovedvarenumre og forbrug til lagertræk.

– Produktionstegninger / produktskitser:
Tilknytning af tegninger og skitser til produkter inkl. versionsstyring og tilknytning til visning i ordrer/tilbud.

– Transaktionsbaseret lagerstyring
inkl. automatisk træk af hovedvarenumres forbrug af delkomponenter osv. Da der var tilknyttet datterselskaber med samme system blev der også udviklet moduler til automatisk oprettelse af ordrer hos dem med overførsel af levering/kunde data på deres respektive produkter.

– Indlæsning af bankdata
til udligning af kundekonti, integration til bogføring i Economic for eksport af både bankdata og kundekonti.

– Ordrekspedition / plukkemodul
med integration til logistikmodulet consignor med automatisk bestilling af fragt og betalingssystemer blandt andet via Dandomain/quickpay.

Bookingsystem
Til online og administrativ booking af ressourcer inkl. automatiseret process med betaling og kunde/leverandør bekræftelser, annullering/kreditering og integration til alle andre moduler via tilbud/ordre/faktura.

Dashboards og overblik: Integreret realtime med diverse dashboards med ordrestatus, Webstats og faktureringer inkl. samlet tilbud,omsætnings og ordre overblik pr. uge/måned/år.

Teknologier anvendt: